For å kunne tilby spesialistutdanning i spesialitetene allmennmedisin, samfunnsmedisin og arbeidsmedisin, må kommunen være registrert som utdanningsvirksomhet og ha godkjenning for hver spesialitet man skal tilby spesialistutdanning for.

  • Hemnes kommune er godkjent av Helsedirektoratet som utdanningsvirksomhet for allmennmedisin.

Hemnes kommune har inngått avtale med Helgelandssykehuset.

Individuell veiledning

Veileder skal være spesialist i faget. 3 av fastlegene er spesialister i allmennmedisin, godkjent etter «gammel ordning».

Veiledningens omfang:

  • minst fire timer per måned i 10,5 av årets måneder
  • minst 42 timer i løpet av et år, og tilbys så lenge utdanningen pågår.

Både veileder og spesialistkandidat må ha avsatt tid for dette. Veiledningen skal inngå i arbeidstiden, om ikke annet er avtalt. 

Kommunen kan søke Helsedirektoratet om refusjon for veiledningsutgiften inkludert inntil 1,5 time forarbeid per måned i 10,5 måneder i året. 

Utdanningsplan

For hver av spesialitetene er det utarbeidet utdanningsplan, som inneholder hvilke læringsmål virksomheten selv kan tilby, hvilke læringsarenaer som skal benyttes, hvordan veiledning og supervisjon skal ivaretas og hvilke andre virksomheter man har inngått avtaler med.

Helsedirektoratet har laget en anbefalt utdanningsplan som kan tilpasses lokale forhold og brukes som planleggingsverktøy.

Anbefalt utdanningsplan - Helsedirektoratet