Kurs i legemiddelhåndtering for alle som håndterer legemidler

Virksomheten skal ha rutiner for alle deler av legemiddelhåndteringsprosessen. Rutinene skal være oppdaterte i henhold til nyeste regelverk. I Digipro helse er rutinene og prosedyrene oppdatert og klar til bruk. Kurset fokuserer på forståelse av dem og hvem som er ansvarlig for hva.

  • Sørg for klar ansvarsplassering
  • Tilrettelegging for god implementering
  • Kontrollere at prosedyrer etterleves
  • Evaluering og revidering av rutiner og prosedyrer, i praksis
     

Kurset er spesielt tilpasset kunder av Digipro helse, men kan settes opp for virksomheter som ikke har tilgang til digipro-helse.no
 

Internkontroll for ledere

Virksomhetsleder er ansvarlig for legemiddelhåndteringen i virksomheten, og for internkontrollen på området, jf. forskrift om ledelse og kvalitetsforbedring i helse- og omsorgstjenesten. Virksomhetsleder defineres i legemiddelhåndteringsforskriften som den som har det overordnede ansvaret for helsehjelpen som ytes i den enkelte virksomhet.

Virksomhetene kan være organisert på ulike måter, men det må gå klart frem hvordan ansvar, oppgaver og myndighet er fordelt og hvem som er virksomhetsleder etter definisjonen i legemiddelhåndteringsforskriften. Når virksomhetsleder ikke selv er lege eller provisorfarmasøyt, skal det utpekes en faglig rådgiver med slik utdanning.

Gjennomgang og anbefaling

Bestill kurs